"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін схвалить реструктуризацію ОВДП Нацбанку

Середа, 22 березня 2017, 18:45

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман підтверджує намір уряду схвалити репрофайлінг облігацій внутрішньої держпозики, які належать Національному банку.

Про це він заявив на засіданні уряду, передає Finclub.

"Ми отримаємо репрофайлінг від Національного банку, як передбачено державним бюджетом на 2017 рік. Протягом року нам будуть доступні 30 мільярдів гривень: 15 мільярдів вже є, 15 буде від репрофайлінгу", - сказав він.

Реклама:

Прем'єр гарантував, що держава виділить щонайменше 30 млрд гривень на ремонт доріг.

При цьому він зазначив, що в минулому році на ремонт доріг було виділено 19 млрд. грн, а освоєні були тільки 10 млрд. гривень. "Я хочу отримати якість, нормальну організацію роботи", - підкреслив глава уряду.

Нагадаємо, що міністерство фінансів періодично залучає до державного бюджету кошти за рахунок розміщення облігацій внутрішньої державної позики.

За підсумками 2016 року Мінфіну вдалося залучити 37 млрд. гривень за рахунок розміщення гривневих ОВДП, 3 млрд. доларів і 141 млн. євро від продажу валютних держоблігацій.

Станом на 28 лютого, обсяг ОВДП в обігу за сумою основного боргу становить 685,099 млрд. гривень, при цьому у власності Нацбанку перебувають облігації на суму 382,074 млрд. гривень, або 55,8% їх загального обсягу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!