Кабмін ще на рік заморозив підвищення цін на газ

Середа, 22 березня 2017, 14:59

Кабінет Міністрів продовжив спеціальні зобов'язання для НАК "Нафтогаз України" до квітня 2018, які передбачають продаж газу для населення на пільгових умовах.

Відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому МЕРТ і міненергетики доручено доопрацювати документ з урахуванням пропозицій і зауважень Енергетичного співтовариства.

Проект відповідної постанови був підготовлений МЕРТ і передбачав, що ціна газу, який реалізовується населенню та релігійним організаціям після 1 квітня 2017 року і до 1 жовтня 2017 року, залишиться незмінною - 4942 гривень за 1 тис. куб. м (без ПДВ, тарифів на транспортування і розподіл).

Реклама:

Раніше директор з розвитку Нафтогазу Юрій Вітренко заявив, що у випадку, якщо кабмін не продовжить спецзобов’язання Нафтогазу з продажу газу населенню, ціна на нього може вирости на 40% через появу конкуренції на ринку.

Нагадаємо, спеціальні зобов'язання покладені на "Нафтогаз України" постановою Кабінету міністрів №758.

Документ передбачає низку зобов'язань. Так, відповідно до постанови, ПАТ "Укргазвидобування" повинно продавати газ НАК "Нафогаз України". НАК, у свою чергу, повинна формувати з придбаного газу ресурс для побутових споживачів та релігійних організацій та виробників теплової енергії, які надають свої послуги населенню.

"Нафтогаз" повинен  продавати газ для потреб побутових споживачів та релігійних організацій за спеціальними цінами до 1 квітня 2017 року.

Купівля-продаж природного газу між НАК  та постачальником природного газу населенню здійснюється за регульованою оптовою ціною, розрахованою з урахуванням спеціальної формули.

З 1 травня 2016 року до 31 березня 2017 року діє гранична роздрібна ціна на природний газ для побутових споживачів у розмірі 6,879 гривні за 1 куб м. Для релігійних організацій — у розмірі 3,913 гривні за 1 куб м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: