Кабмін планує створити Службу фінансових розслідувань

Середа, 22 березня 2017, 12:02

Кабінет міністрів ініціює створення Служби фінансових розслідувань.

Про це сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду 22 березня.

"Міністр фінансів, який займався розробкою з командою міністерства і спільно з різними міністерствами цього законопроекту, сьогодні нам його презентує", – повідомив він на початку засідання.

"Я вважаю, що буде цілком правильно, коли ми сьогодні розглянемо попередньо цей законопроект щодо Служби фінансових розслідувань – направимо його на Раду реформ, щоб ще пропрацювати, – і після того вже направити в парламент для остаточного ухвалення", – додав прем’єр.

Реклама:

"Мова йде про те, щоб ліквідувати Податкову міліцію вже остаточно, ліквідувати економічну службу Національної поліції – так звану колишню службу ОБХСС (Отдел по борьбе с хищениями социалистической собственности – ред.), яка ще з радянських часів була, і ліквідувати відповідний підрозділ економічний у Службі безпеки України", – пояснив він.

За словами Гройсмана, йдеться про те, щоб створити "єдину Службу фінансових розслідувань, яка буде високо інтелектуальна і буде якісною з точки зору недопущення злочинів економічних проти держави".

"Це дуже добрий крок вперед щодо створення нормального бізнес-клімату. Я постійно наполягаю на тому, що тільки розвиток національної економіки дасть можливість країну вивести з кризи, в якій ми знаходимося десятиріччями", – заявив прем’єр.

Олена Рощенко, УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!