Коболєв пояснив причину звільнення голови "Укртрансгазу"

Понеділок, 20 березня 2017, 12:49

Рішення про звільнення президента ПАТ "Укртрансгаз" Ігоря Прокопіва пов'язано з виявленими порушеннями при проведенні тендерів.

Про це повідомив глава правління держхолдингу Андрій Коболєв в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"У рамках стандартної процедури аудиту фінансових результатів групи ми отримали від зовнішнього незалежного аудитора висновок, згідно з яким він не зміг отримати достатніх аудиторських доказів для підтвердження цілого ряду закупівель Укртрансгазу і, відповідно, коректності їх відображення у фінансовій звітності компанії", - сказав він.

Реклама:

За словами Коболєва, це послужило "дзвінком" для внутрішнього аудиту в тому, що в "Укртрансгаз" існує потенційна проблема з закупівлями.

"Після цього внутрішній аудит НАК приступив до вивчення того переліку транзакцій, які потрапили в цей список. Вивчення виявило, що, як мінімум, дві з них мають ознаки зловживань при проведенні тендерних процедур. Матеріали по одній з них вже були передані правоохоронним органам, які ініціювали за цим фактом кримінальне розслідування ", - пояснив він.

Коболєв зазначив, що наглядова рада Нафтогазу зажадала від Укртрансгазу прокоментувати виявлені факти і результати повторної перевірки і пояснити, як таке могло статися і які кроки компанія в зв'язку з цим планує здійснити.

"Позиція, яку особисто висловив голова компанії, виглядала наступним чином: все що відбувалося - це правильно, законно, і далі так робити будемо. Це і послужило причиною рішення про відсторонення голови Укртрансгазу", - резюмував голова НАК.

Як повідомлялося, минулого тижня правління НАК "Нафтогаз України" за погодженням  наглядової ради проголосувало за відставку президента Укртрансгазу Ігоря Прокопіва.

Нафтогаз оголосив пошук кандидатів і планує найближчим часом провести конкурс на заміщення посади президента Укртрансгазу. Зараз обов'язки президента компанії тимчасово виконує перший віце-президент Мирослав Химко.

Прокопів займав посаду президента Укртрансгазу з серпня 2014 року.

ПАТ "Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни загальною ємністю 31 мільярд куб. м.



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!