У Порошенка не бачать зачищення ринку зрідженого газу в Україні

Четвер, 2 березня 2017, 16:05

Глава Адміністрації президента Ігор Райнін заявив, що не бачить ніякого переділу ринку в питанні зачистки імпортерів зрідженого газу в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю LIGA.net.

"Тут все просто. У цій ситуації газ і дизельне паливо в більшості випадків йдуть з компаній, які співпрацюють з підприємствами Курченка. Чомусь учасників ринку не турбує, що вони платять гроші Курченку", - зазначив Райнін.

За його словами, в даному випадку СБУ відстоює національні інтереси.

Реклама:

"Відкрито кримінальне провадження за статтею "фінансування тероризму" щодо Курченка і його господарської діяльності, пов'язаної з Україною. Я не бачу ніякого переділу ринку", - сказав Райнін.

Нагадаємо, раніше народний депутат від БПП Сергій Лещенко заявиви, що ринок зрідженого газу повинен бути зачищений під одного великого гравця, де Медведчук забезпечує продукцію з Росії, а Порошенко - силове придушення всіх конкурентів.

Як відомо, раніше Лещенко заявив, що СБУ блокує процес імпорту зрідженого газу найбільших гравців з метою виведення на ринок монопольного учасника і "викачування" грошей під наступні вибори. 

Як повідомлялося раніше, в Україні в найближчі тижні може з'явитися новий великий гравець на ринку нафтопродуктів.

Нагадаємо, 6 лютого Міністерство економічного розвитку і торгівлі заборонило (з 18 березня цього року) імпорт зрідженого газу 16 великим українським компаніям і 8 фірмам-нерезидентам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: