НАБУ закликає НАБУ не використовувати абревіатуру "НАБУ"

Четвер, 2 березня 2017, 12:13

Незалежна асоціація банків України звернулася до Національного антикорупційного бюро України з вимогою припинити використовувати абревіатуру НАБУ.

Про це повідомляє юридична фірма GENTLS, яка захищає права асоціації.

Банкіри за підтримки юристів офіційно звернулися до директора бюро Артема Ситника "з вимогою припинити порушення прав асоціації", оскільки абревіатура НАБУ зареєстрована як їх торгова марка ще в 2013 році, тобто до виникнення антикорупційного бюро.

"Юридичною фірмою GENTLS встановлено, що 25.04.2013 Незалежній асоціації банків України видано два свідоцтва України на знаки для товарів і послуг з номерами №169455 (зображення знака "НАБУ"), №169456 (словесне позначення "НАБУ"), згідно з яким "НАБУ " є зареєстрованим знаком для товарів і послуг 41 і 45 класу Міжнародної класифікації товарів і послуг для реєстрації знаків", - аргументують юристи.

Реклама:

При цьому, стверджують вони, у Національного бюро немає і не може бути свідоцтва на даний бренд.

Юрфірма запропонувала Ситнику використовувати іншу скорочену назву - Національне бюро.

Також служителі Феміди вимагають щоб бюро припинило використовувати доменне ім'я nabu.gov.ua в Інтернеті, оскільки воно схоже з назвою сайту асоціації - nabu.ua.

У той же час в асоціації банків поскаржилися, що через плутанину до них часто надходять запити від ЗМІ про стан досудових розслідувань кримінальних проваджень, а громадяни телефонують із повідомленнями про злочини.

"Використання двома установами однакової абревіатури призводить до дезінформації ЗМІ і громадськості і нівелює ефективність і своєчасність роботи "Національного бюро", - сказали там.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!