АМКУ дозволив "Кернелу" купити у Glencore 10 агропідприємств

Субота, 18 березня 2017, 13:02

Антимонопольний комітет дозволив компанії Jerste BV (Нідерланди), що входить в Kernel Holding S.A., придбати частки в статутних капіталах 10 аграрних підприємств в Черкаській, Київській та Вінницькій областях.

Про це йдеться в прес-релізі АМКУ.

Згідно з повідомленням, Jerste BV отримала дозвіл на придбання частки в статутному капіталі сільськогосподарських ТОВ "Чернівчанка-Агро" (Вінницька обл.), ТОВ "Бужанська" (Черкаська обл.), ПП "Віта-Колос" (Черкаська обл.), ТОВ "Інтерагроінвест" (Київська обл.), ТОВ "Кряж і К" (Вінницька обл.).

Також АМКУ надав дозвіл на придбання ТОВ "Лучанське-2" (Київська обл.), ТОВ "Мрія" (Вінницька обл.), ТОВ "Поділ" (Черкаська обл.), "Світанок" (Київська обл.), ТОВ "Федюківка Агро" (Черкаська обл.), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства.

Реклама:

За даними Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб, підприємства належать одному з найбільших в світі сировинних трейдерів компанії Renaisco B.V.- "дочці" швейцарського сировинного трейдера Glencore International.

За даними "Інтерфакс-Україна" загальна виручка 10 сільгосппідприємств в 2015 році становила - 701,46 млн гривень, чистий прибуток - 192,55 млн гривень.

Як повідомлялося раніше, "Кернел" розраховує збільшити земельний банк на 200-250 тис.га і оцінює таку інвестицію в 150 млн доларів.

Нагадаємо, "Кернел" завершив 2016 фінансовий рік з чистим прибутком в 225,2 млн доларів, що в 2,1 рази більше, ніж в 2015 році.

"Кернел" - вертикально інтегрована компанія, що працює в агропромисловому секторі України з 1994 року.

Виробляє соняшникову олію, здійснює дистрибуцію бутильованої олії в країні під торговими марками "Щедрий Дар", "Стожар", "Чумак Золота", експорт олії й зернових, а також надає послуги зі зберігання зернових і олійних культур на елеваторах.

Найбільшим акціонером "Кернел" через Namsen LTD виступає голова ради директорів Андрій Веревський - 39,21%, ще 6,01% належить фонду ING OFE.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: