У Лондоні затримали екс-керівника "Укрспецекспорту"

П'ятниця, 17 березня 2017, 15:01

В результаті взаємодії Генпрокуратури з британськими колегами 15 березня в рамках екстрадиційного процесу в Лондоні був взятий під арешт екс-керівник "Укрспецекспорту" Сергій Бондарчук.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав генпрокурор Юрій Луценко.

"Остаточну крапку у справі видачі Сергія Бондарчука вже ближчим часом має поставити Королівський суд. Дату судового засідання має бути визначено вже 24 березня. Генпрокуратура озброїла британських партнерів переконливими аргументами для забезпечення видачі правопорушника. Мій візит в Лондон у листопаді 2016 р. не був марним", - написав Луценко.

Як відомо, у травні 2016 року Бондарчук повідомив, що попросив у Лондоні політичний притулок.

Реклама:

Українські правоохоронці звинувачують Сергія Бондарчука у розкраданні державного майна у сумі 7,5 мільйона доларів. З червня 2015 року він перебуває у розшуку Інтерполу. Бондарчук заявляє, що обвинувачення проти нього сфальсифіковані. 

 
У вересні 2015 року Бондарчук відсвяткував день народження дружини в розкішному ресторані Лондона
ФОТО ІЗ FACEBOOK ЙОГО ДРУЖИНИ 

Бондарчук – офіцер СБУ, бізнесмен, колишній народний депутат України, член керівництва партії Віктора Ющенка "Наша Україна" й ініціатор її розпуску.

З 2005 до 2010 року Сергій Бондарчук був генеральним директором Державної компанії з імпорту й експорту продукції і послуг військового та спеціального призначення "Укрспецекспорт".

Із рук тоді ще президента Віктора Ющенка Сергій Бондарчук отримав орден за заслуги і звання Героя України.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: