IFC може інвестувати 20 мільйонів доларів у новий фонд для України

П'ятниця, 17 березня 2017, 14:06

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) може вкласти до 20 мільйонів доларів у фонд прямих інвестицій Emerging Europe Growth Fund, запущений Horizon Capital для інвестицій переважно в Україну.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з документом, інвестиції IFC не перевищуватимуть 20% загального розміру фонду. Передбачають, що основним об'єктом інвестицій EEGF стануть малі та середні підприємства, що розвиваються.

В інформації також зазначено, що співінвестором фонду може виступити Європейський банк реконструкції та розвитку.

Реклама:

Як повідомлялося, у червні 2016 року Американська урядова організація з фінансування розвитку OPIC повідомила про надання до 37,5 млн доларів фонду EEGF, запущеному Horizon Capital, строком до 10 років.

Фонд із заявленим обсягом 150 млн доларів орієнтуватиметься на середні за розмірами швидкорослі, експортно орієнтовані компанії в Україні та Молдові з потенціалом виходу в локальні або регіональні ринкові лідери.

Передбачається, що фонд здійснюватиме інвестиції шляхом купівлі міноритарної частки в таких компаніях. Водночас за потреби можливе також надання стартового капіталу, повний викуп компаній або участь у приватизації.

Horizon Capital створено 2006 року, його офіси є в Києві та Чикаго. Кошти фондів компанія інвестує в проекти в Україні, Молдові та Білорусі.

Засновниками Horizon Capital є Джеффрі Нілом, Марк Івашко, Наталія Яресько, головний виконавчий директор компанії - Олена Кошарна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!