Коболєв втратив підтримку Яценюка і Порошенка

П'ятниця, 17 березня 2017, 13:25 -

Голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв вступив у відкрите протистояння з представниками екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і президента Петра Порошенка.

Про це ЕП повідомив співрозмовник, який був присутній на засіданні правління "Нафтогазу" у четвер.

За даними ЕП, причиною конфлікту стали діаметральні підходи сторін до формування управлінської команди ПАТ "Укртрансгаз".

Сторона Коболєва безапеляційно наполягає на відстороненні нинішнього глави "Укртрансгазу" Ігоря Прокопіва, а сторона Яценюка-Порошенка стоїть на збереженні за цим менеджером крісла.

Реклама:

За даними ЕП, в гостру стадію суперечка увійшла в четвер, 16 березня, коли на правлінні "Нафтогазу" розглядалося питання про звільнення Прокопіва, санкціоноване наглядовою радою НАК 14 березня.

"Проти" проголосував перший заступник голови Коболєва Сергій Перелома, що представляє в "Нафтогазі" близьку до Яценюка групу Миколи Мартиненка.

На самому засіданні наглядової ради з питання звільнення Прокопіва, яке пройшло 14 березня, голоси розподілилися три проти двох: "за" проголосували незалежні члени НР Маркус Річардс, Чарльз Проктор і Пол Уорвік, "проти" - Володимир Демчишин і Юлія Ковалів (обидва - квота БПП).

Дмитро Рясний, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: