"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Siemens поставив до РФ турбіни, які можуть бути використані в Криму

П'ятниця, 17 березня 2017, 12:12

Німецький концерн Siemens заявив, що виконав поставки чотирьох газових турбін російському "Технопромекспорту".

Про це повідомляє Reuters.

Турбіни були зроблені на спільному підприємстві Siemens і ПАО "Силові машини", що знаходиться у Санкт-Петербурзі.

Згідно з контрактом, поставлені турбіни призначені для будівництва електростанції на Таманському півострові Росії. Проте, конкурс на будівництво ТЕС на Тамані так і не відбувся через відсутність заявок.

Реклама:

Раніше газета "Дзеркало тижня" писала, що ТЕС на Тамані - це віртуальний проміжний пункт матеріально-технічної комплектації додаткових генеруючих потужностей для Криму, для того щоб обійти санкції ЄС.

Як відомо, санкції ЄС забороняють європейським компаніям надавати енергетичні технології окупованому Криму або вживати заходів для обходу санкцій.

Siemens і Технопромекспорт заперечують, що обладнання заводу Сіменс буде використано в Криму: "Тамань є територією Російської Федерації. Ми не порушуємо санкції", - заявив представник заводу.

Голова Ростєху Сергій Чемезов сказав в лютому цього року, що газові турбіни для кримських електростанцій РФ закупить в Ірані через проблеми з поставками європейського обладнання.

Минулого року ЕП повідомляла, що дві електростанції, які будуються в окупованому Криму, сумісні тільки з вищезгаданими турбінами.

Водночас, уряд Росії тримає у секреті, які турбіни будуть використані на двох електростанціях, що будуються в окупованому Криму.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: