"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бюджет Трампа: урізати низку програм заради оборони, стіни й депортацій

Четвер, 16 березня 2017, 12:51

Президент США Дональд Трамп пропонуватиме американському Конгресу скоротити низку федеральних програм, аби збільшити витрати на оборону, стіну на кордоні з Мексикою і депортацію нелегальних іммігрантів.

Як повідомляє "Reuters", найбільше у 2018 році можуть скоротити витрати на Агентство з охорони навколишнього середовища і Державний департамент США, хоча Конгрес може підтримати не всі пропозиції.

Водночас, за ідеями Трампа, можуть припинити фінансування 19 органів, які за федеральний кошт опікуються суспільним мовленням, мистецтвом і регіональними питаннями.

Скорочення програм пропонується для того, щоб не збільшувати 488-мільярдний дефіцит.

Реклама:

Помірні республіканці вже висловили занепокоєння потенційним урізанням популярних програм, таких як субсидії на опалення, проекти з очищення води, робочі тренінги.

Директор із бюджету Білого дому Мік Малвені (Mick Mulvaney) заявив, що Трамп готовий обговорити пріоритети.

"Президент хоче витрачати більше грошей на оборону, більше на безпеку кордону, більше на зміцнення закону, більше на шкільні альтернативи, не залазячи в дефіцит. Якщо у них (конгресменів) є інший спосіб досягнути цього, ми більш ніж зацікавлені у спілкуванні з ними", – сказав він.

Трамп хоче витратити на 54 мільярди доларів більше на оборону, зробити перший внесок на стану на кордоні та вдихнути життя у кілька інших передвиборних обіцянок.

Його початковий план бюджету поки що не включає обіцянку виділити 1 трильйон доларів на дороги, мости, аеропорти й інші інфраструктурні проект.

Білий дім заявив, що план інфраструктури все ще попереду.

Олена Рощенко, УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!