Перевезення вантажів через лінію розмежування зупинено – прикордонники

Середа, 15 березня 2017, 15:30

У Державній прикордонній службі України заявляють, що будь-які вантажні перевезення через лінію розмежування на Донбасі з 13.00 середи припинено.

Про це заявив агентству "Інтерфакс-Україна" речник прикордонного відомства Олег Слободян

"З 13-ї години будь-які вантажні перевезення через лінію розмежування не здійснюються", – запевняє він.

За словами Слободяна, це рішення не стосується мирних громадян, які перевозять в невеликих кількостях продукти харчування та особисті речі.

"Хоча РНБО доручила Кабміну переглянути і цей порядок, тому можливі зміни", – додав прикордонник.

За словами представника Держприкордонслужби, фірми і організації, що перевозять великі промислові вантажі або природні ресурси, більше не можуть переміщувати їх через лінію розмежування.

"Ми діємо в єдиній системі сектора безпеки і оборони, і рішення, які приймає РНБО, ми будемо виконувати. Ми їх вже виконуємо", – підкреслив Слободян.

Як повідомлялося, РНБО в середу прийняв рішення про тимчасове повне припинення вантажних перевезень з непідконтрольними територіями. Рішення не стосується гуманітарних вантажів і перетину лінії розмежування людьми.

Як відомо, у середу вранці президент Петро Порошенко, відкриваючи засідання РНБО, запропонував прийняти рішення про повну зупинку транспортного сполучення з окупованими територіями.

РНБО прийняла рішення припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення.

Перекриття транспортних шляхів в напрямку ОРДЛО не стосується гуманітарних вантажів, а також цивільного автотранспорту.

Реклама:

Повпред РФ у контактній групі з врегулювання ситуації на сході України Борис Гризлов уже заявив, що рішення припинити транспортне сполучення з ОРДЛОсуперечить Мінським угодам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: