Інвестпрограма "Укренерго" на 2017 рік становитиме 3,2 мільярда гривень

Вівторок, 14 березня 2017, 16:40

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики затвердила інвестиційну програму НЕК "Укренерго" на 2017 рік в розмірі 3,24 мільярда гривень (без ПДВ).

Відповідне рішення комісія прийняла на засіданні в Києві у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

Відзначається, що це в 2,3 раза менше інвестпрограми держпідприємства на 2016 рік (7,3 млрд грн).

Джерелами фінансування інвестпрограми затверджені кредитні кошти (1,29 млрд грн), амортизаційні відрахування (962 млн грн), прибуток на капітальні інвестиції (954 млн грн), інші доходи (22 млн грн), амортизаційні відрахування Держенергонагляду (3,6 млн грн) .

Реклама:

За словами глави НЕК Всеволода Ковальчука ІП-2017 сформована виходячи з принципу мінімального навантаження на тариф компанії і спрямована на завершення спорудження вже споруджуваних об'єктів, крім нового будівництва ПС кВ "Кремінська" з заходами ПЛ 500 кВ "Донбаська-Донська" і ПЛ 220 кВ " Кремінська-Ювілейна ".

ПС "Кремінська" дозволить синхронізувати систему електропостачання півночі Донбасу з ОЕС України, яка в даний час працює в схемі "острова" зі зниженою генерацією Луганської ТЕС.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: