Завод Порошенка відремонтує "Гетьмана Сагайдачного" за 15 мільйонів

Вівторок, 14 березня 2017, 12:44

Завод "Ленінська кузня" виграв тендер на ремонт військового корабля "Гетьман Сагайдачний".

Про це з посиланням на "Prozorro" повідомляють "Наші гроші".

Військова частина А0456 (Одеса) 11 березня за результатами тендеру замовила ПАТ "Завод "Ленінська кузня" ремонтних послуг на 14,5 млн гривень. До 21 червня виконають доковий ремонт корпусної, механічної та електричної частин фрегата "Гетьман Сагайдачний" – флагмана Військово-морських сил України.

На заробітну плату піде 1,41 млн гривень, або 9,7% вартості підряду. На прибуток відведено 743 тис гривень, що становить 5% від суми угоди. Ціна угоди на 2,6% нижча від очікуваної вартості, яка становила 14,89 млн гривень.

Реклама:

"Ленінська кузня" базується у Києві. А фрегат базується в Одесі і потрапити у Київ може хіба що повітрям, оскільки глибина Дніпра не дозволяє проплисти бойовому кораблю.

Раніше видання "Думская" повідомило, що "Ленінська кузня" 24 січня уклала угоду з ПАТ "Іллічівський судоремонтний завод" про те, що президентська фірма буде ремонтувати військові кораблі на виробничих потужностях підприємства у Чорноморську за 10% від вартості тендеру.

Єдиним конкурентом на тендері із різницею в ціні 1,8% було ТОВ "Миколаївська суднобудівна верф" Івана Вішнякова зі статутним капіталом в 1 тисяч гривень. При цьому обидва учасники жодного разу не знижували ціну під час аукціону.

Пакетом із 83% акцій "Заводу "Ленінська кузня" володіє "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Прайм ессетс кепітал" президента України Петра Порошенка. Саме в цей фонд Порошенко передав свої бізнес-активи задля формального дотримання закону про розділення бізнесу і держслужби.

Ще 11,5% належить ПАТ "ЗНКІФ "ВІК" нардепа Ігоря Кононенка, замголови фракції "Блок Петра Порошенка".

Раніше повідомлялося, що завод "Ленінська кузня" планує змінити назву.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: