У Росії планують звільнити від податків всіх, хто потрапив під санкції

Вівторок, 14 березня 2017, 11:23

У Росії бюджетний комітет Держдуми схвалив поправки в російське законодавство, які можуть звільнити від податків тих, хто потрапив під санкції Заходу.

Про це повідомляє російське видання "Коммерсант".

За даними видання, точний текст поправки буде відомий при винесенні проекту на голосування в Держдумі, проте на даний момент її зміст зводиться до наступного:

"Фізособи - податкові резиденти інших країн, якщо вони перебували під "заходами обмежувального характеру" інших держав (термінологія законодавства, що описує санкції), незалежно від того, чи перебували вони на території РФ, можуть відмовитися від російського податкового резидентства.

Реклама:

Для цього треба подати в ФПС заяву, приклавши до неї документ про податкове резидентство в іншій юрисдикції".

"Перелік держав і об'єднань, чиї санкції дадуть росіянам і іноземцям право звільнитися від статусу податкового резидента в нашій країні, складе уряд", - повідомляє "Эхо Москвы".

На звільнення від статусу податкових резидентів Росії зможуть претендувати особи, які попали під санкції з початку 2014 року.

Нагадаємо, нещодавно ЄС на півроку продовжив санкції проти громадян України і Росії, введені через загрозу територіальній цілісності України.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: