Лещенко показав докази тиску Демчини на газових імпортерів

Понеділок, 13 березня 2017, 16:46

Народний депутат Сергій Лещенко опублікував листа першого заступника голови СБУ Павла Демчини до уряду з проханням ввести санкції щодо 16 імпортерів скрапленого газу.

Про це йдеться в інтерв'ю Лещенка виданню "Новое время".

"У моєму розпорядженні є листи, підписані особисто Демчиною. Він як перший заступник голови СБУ одночасно є керівником управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю. Саме за його поданням Мінекономіки в лютому ввело санкції проти 16 компаній, які поставляли в Україну скраплений газ, який підлягав реалізації автомобілістам через мережі заправок", - пише нардеп.

За його словами, вимогу покарати компанії Демчина аргументував метою "захисту національних інтересів, суверенітету і територіальної цілісності України", оскільки ці компанії можуть фінансувати тероризм.

Реклама:

Також, каже Лещенко, СБУ звернулося до митниці з вимогою перевірити 161 цистерну із скрапленим газом "на предмет наявності в них отруйних речовин", а до "Укрзалізниці" – шукати пошкодження буксових вузлів колісних пар вагонів з цистернами.

"Цей фарс закінчився лише після того, як вдалося вивести проблему в публічну площину, заручитися підтримкою в особі прем'єр-міністра Гройсмана і підключити інструменти депутатського впливу", - резюмує депутат.

Як повідомлялося, 6 лютого Міністерство економічного розвитку і торгівлі заборонило (з 18 березня цього року) імпорт скрапленого газу 16 великим українським компаніям і 8 фірмам-нерезидентам. 10 березня Мінекономіки скасувало ці санкції.

За словами Лещенка, таким чином влада намагалася зачистити ринок скрапленого газу під одного великого гравця, пов'язаного з Віктором Медведчуком та Петром Порошенком.

Як відомо, Демчина замішаний у ще одному скандалі. Нещодавно журналісти звинуватили чиновника в тому, що він ухиляється від декларування коштовного майна. НАБУ навіть почала щодо цього перевірку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!