МЕРТ зняло санкції з усіх імпортерів скрапленого газу

П'ятниця, 10 березня 2017, 17:03

10 березня Міністерство економічного розвитку і торгівлі наказами №347 та №351 скасувало спеціальні санкції до українських та іноземних імпортерів паливно-мастильних матеріалів та їхніх контрагентів.

Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

Мова йде про 9 імпортерів, а саме: ТОВ "Параллель-М ЛТД, ТОВ "Пропан Трейд", ТОВ "Укргазпетролеум", ТОВ "РВК Плюс", ТОВ "Укрпетролпостач", ТОВ "УПК-Європлюс, "Exposoft Trade LLP","Emitrade FZE", "Luxoil Import LLP".

"Відтак, станом на сьогодні, спільними зусиллями Мінекономрозвитку, СБУ та профільних асоціацій, оперативно здійснено заходи щодо перевірки причетності ряду суб’єктів господарювання до нанесення суттєвої шкоди національним інтересам України у сфері економіки та повністю вирішено проблему застосування спеціальних санкцій до суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, які імпортують в Україну скраплений газ, що мала місце в лютому 2017 року", - пише прес-служба МЕРТ.

Реклама:

Як відомо, 6 лютого 2017 року на підставі подання Служби безпеки України Мінекономрозвитку застосувало спеціальну санкцію у формі тимчасового зупинення зовнішньоекономічної діяльності до деяких імпортерів паливно-мастильних матеріалів.

24 лютого 2017 року на підставі листа Служби безпеки України Мінекономрозвитку наказами №261 та №262 скасувало спеціальні санкції, застосовані до деяких імпортерів паливно-мастильних матеріалів та їх контрагентів.

"Враховуючи, що до Мінекономрозвитку продовжували надходили численні звернення суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, асоціацій виробників, народних депутатів та ЗМІ, у яких зазначалося про відсутність правопорушень, які стали причиною до застосування спеціальної санкції, МЕРТ продовжувало вживати заходи, направлені на врегулювання ситуації, пов’язаної з застосуванням спеціальних санкцій до суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність на ринку скрапленого газу", - йдеться у заяві МЕРТ.

Відтак, 9 березня СБУ повідомило Мінекономрозвитку, що первинні дані щодо правопорушень, які здійснюють імпортери та їхні контрагенти, доведені частково, а причетність суб’єктів господарювання до заподіяння шкоди інтересам України не доведено.

На підставі цієї інформації СБУ запропонувала Мінекономрозвитку скасувати дію спеціальної санкції щодо 9 імпортерів паливно-мастильних матеріалів та їхніх контрагентів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: