Українська "дочка" "Сбєрбанку" відмовилася приймати "паспорти ЛДНР"

П'ятниця, 10 березня 2017, 13:31

Дочірня структура Сбєрбанку Росії в Україні – ПАТ "Сбєрбанк" заявляє, що не збирається обслуговувати клієнтів з "документами", виданими окупантами в ОРДЛО.

Про це повідомила прес-служба фінустанови, передають "Українські новини".

"ПАТ "Сбєрбанк", оскільки є українським комерційним банком і здійснює свою діяльність на підставі ліцензії НБУ, неухильно дотримується норми українського законодавства. Банк не обслуговував, не обслуговує і не має наміру обслуговувати фізичних і юридичних осіб на підставі документів, виданих на непідконтрольних українській влади територіях, і не здійснює фінансові операції на даних територіях", - заявили в банку.

Там зазначили, що всі клієнти проходять процедуру обов'язкової ідентифікації відповідно до вимог законодавства України.

"Відповідно до законодавства України з питань фінансового моніторингу ПАТ "Сбєрбанк" не обслуговує особи, включені в офіційний перелік причетних до здійснення терористичної діяльності або щодо яких застосовано міжнародні санкції, та здійснює блокування фінансових операцій таких осіб (з урахуванням рекомендацій FATF та відповідних рішень РНБО та Кабінету міністрів України)", - сказали в банку.

Реклама:

Як повідомлялося, президент, Кабінет міністрів і Національний банк розглядають питання введення санкцій проти "дочки" Сбербанку Росії у випадку, якщо підтвердиться визнання їм так званих паспортів "ДНР" і "ЛНР".

Раніше Сбербанк Росії почав обслуговування в своїх відділеннях клієнтів, які пред'являють фейкові паспорти, видані в ОРДЛО.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!