Лукашенко вимагає від чиновників працевлаштувати родичів і коханок

П'ятниця, 10 березня 2017, 10:02

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зажадав від чиновників працевлаштувати всіх їх непрацюючих родичів, подружжя і коханців.

Про це він сказав на нараді про актуальні питання розвитку країни, передає БЕЛТА.

"Хочу, щоб почули мене сидять тут і ті, хто мене почує сьогодні в ЗМІ. Я поки звертаюся до державних службовців та інших значущим в країні особам: трудоустройте, будь ласка, своїх дружин, чоловіків, коханок і коханців, рідних і близьких. Тих, хто повинен і може працювати ", - заявив Лукашенко.

"Якщо дружина або коханка хвора, ну що ж, будемо лікувати. Якщо можуть працювати і повинні, вони максимум з 1 квітня повинні бути на роботі", - додав він.

Реклама:

За словами Лукашенка, недостатньо, щоб вони просто сплатили так званий дармоїдська збір і продовжували не працювати. "Ви можете сказати: так вони заплатять $ 200, або Br400 в рік. Ні, бажано, щоб вони були на роботі", - підкреслив він.

Президент зауважив, що не хоче називати конкретні прізвища держслужбовців, чиї родичі не працюють, і при цьому доручив начальнику Оперативно-аналітичного центру при президенті Сергію Шпегуну взяти це питання особисто на контроль.

"Подивіться по кадровому реєстру, хто такий багатий у неї чоловік, що вона сидить сьогодні, нічого не роблячи, маючи дитину 20-22 років і не маючи пенсійного віку. Напевно, ви деяких знаєте, я теж. Але поки прізвищ не називаю", - підсумував глава держави.

Декретом "Про попередження соціального утриманства" встановлено обов'язок громадян Білорусі, які постійно проживають в країні іноземних громадян, осіб без громадянства, які не брали участі у фінансуванні державних витрат або брали участь в такому фінансуванні менше 183 календарних днів (півроку - ІФ), зі сплати збору в розмірі 20 базових величин.

За несплату або неповну сплату передбачено накладення штрафу в розмірі від 2 до 4 базових величин (1 базова величина складає Br23, або $ 12 в еквіваленті) або адміністративний арешт з обов'язковим залученням до виконання суспільно корисних робіт.

В цілому податкові органи направили громадянам близько 470 тис. Повідомлень на сплату збору.

Термін сплати податку закінчився 20 лютого 2017 року. Станом на 21 лютого, його оплатили близько 54 тис. Громадян.

Ухвалення даного декрету викликало активний протест з боку населення Білорусі. Так, в лютому і березні в ряді великих міст країни пройшли несанкціоновані владою марші "нетунеядцев".

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: