Перелік товарів, які можна ввозити на окуповану територію, ще не визначено

Середа, 1 березня 2017, 14:49

Перелік товарів, які дозволено ввозити на територію проведення АТО в окремих районах Донецької й Луганської областях, визначать окремим наказом.

Про це повідомив міністр окупованих територій Вадим Черниш журналістам у середу.

"Перелік товарів буде затверджено окремим наказом. Це доручили нашому міністерству і Міністерство економіки, але там є посилання, що такі пропозиції будуть отримані від центральних органів виконавчої влади", – сказав він.

"Ми проводимо зараз консультації з підприємствами, які там працюють", – додав міністр.

Реклама:

Раніше учасники "блокади торгівлі з окупантами" на Донбасі вимагали від Верховної Ради законодавчо визнати підконтрольні проросійським бойовикам території сходу України окупованими, щоб торгівля й постачання товарів із тих земель було заборонено.

1 березня Кабмін заборонив переміщувати на неконтрольовану територію та з неконтрольованої території товари "за винятком харчових продуктів та ліків виключно у складі гуманітарних вантажів, товарів та продукції, що забезпечують функціонування та обслуговування або є необхідними у виробничому процесі металургійної, гірничо-збагачувальної вугледобувної та енергетичної галузі, об'єктів критичної інфраструктури".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: