"Київенерго" оскаржить штраф АМКУ в суді

Четвер, 9 лютого 2017, 19:03

ПАТ "Київенерго" вважає неправомірним рішення Тимчасової адміністративної колегії Антимонопольного комітету про порушення законодавства у сфері захисту економічної конкуренції та оскаржуватиме його у суді.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

У компанії нагадали, що за результатами розгляду скарг двох постачальників електроенергії за нерегульованим тарифом колегія АМКУ винесла рішення про накладення штрафу на компанію у розмірі 17,9 млн гривень.

"Постачальники електроенергії, не задоволені умовами договору на транспортування енергії мережами "Київенерго", звернулися до АМКУ попри те, що наразі триває розгляд справ щодо договорів у суді", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Постачальникам на їхні звернення були запропоновані договори, підготовлені на підставі відповідного примірного договору, затвердженого НКРЕ", - повідомляє прес-служба.

Однак, як наголошується, вони висловили невдоволення окремими умовами договору

"Тому "Київенерго" було змушене звернутися до суду щодо трактування розбіжностей. Таким чином, зі свого боку "Київенерго" діє відповідно чинного законодавства", - повідомляє компанія.

"Київенерго" вважає рішення АМКУ передчасним та таким, що було прийняте без належного вивчення ситуації. Наразі, продовжуючи діяти виключно у правовому полі, представники компанії готуються  оскаржувати рішення АМКУ у суді", - зазначила директор з правового забезпечення "Київенерго" Ольга Ієвлєва.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: