"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Блокчейн впровадять в банківській сфері завдяки новій системі захисту

Четвер, 9 лютого 2017, 16:33

Компанія Accenture повідомила про закінчення розробки нової технології, яка повинна підвищити рівень безпеки блокчейн-додатків і прискорити їх впровадження в реальні сектори економіки.

Про це пише ForkLog з посиланням на Reuters.

Як повідомляється, розробка велася у співпраці з французьким розробником рішень в області кібербезпеки Thales. Саме рішення – це апаратні модулі безпеки для зберігання приватних ключів, необхідних для підпису блокчейн-транзакцій. В основі продукту лежать модулі nShield, розроблені Thales.

Представники Accenture заявили, що дана розробка призначена в першу чергу для банків та інших фінансових інститутів, які бажають впровадити в свою інфраструктуру технологію блокчейн, але не робили цього з причин безпеки.

Реклама:

"Ми даємо фізичний рівень захисту, що забезпечує безпеку коштів і даних про транзакції від кіберзлочинців. Сподіваємося, що переваги нашого продукту оцінять не тільки банки, але і страховики, держструктури і інші установи", - говорить глава блокчейн-департаменту Accenture Саймон Уайтхаус.

У вересні минулого року компанія Accenture оголосила про створення прототипу рішення для індустрії фінансових послуг, за допомогою якого стане можливим внесення зміни в записи в блокчейні. Пропоноване рішення використовує метод під назвою "chameleon hash", що передбачає додавання "замку" між частинами блокчейна.

Блокчейн - це розподілене зберігання баз даних, в яких відсутній єдиний головний сервер. Фактично це архітектурний підхід до зберігання, обробки і синхронізації даних. Інформація захищається за допомогою цифрових підписів і зберігається нерозривно з усією історією змін.

Вперше термін з'явився як назва розподіленої бази даних, реалізованої в криптовалюті "біткойн".

Читайте також: "Приватизація на базі "блокчейн". Як знищити державну монополію за декілька кліків"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: