Кабмін хоче збільшити фінансування на дороги до 35 мільярдів гривень

Четвер, 9 лютого 2017, 12:14

Кабінет міністрів пропонує спрямувати кошти, які можуть вивільнитися від реструктуризації облігацій внутрішньої державної позики, що проводиться Національним банком і Міністерством фінансів, на будівництво доріг.

Про це йдеться у повідомленні Урядового порталу.

Як зазначається, відповідних домовленостей було досягнуто під час наради за участі Володимира Гройсмана, голови НБУ Валерії Гонтаревої, міністра фінансів Олександра Данилюк, керівництва Укравтодору та народних депутатів.

У результаті консультацій, фракціями коаліції у парламенті була внесена пропозиція про пошук нового фінансового інструменту для збільшення фінансування на будівництво доріг на 15 млрд грн через репрофайлінг, який потрібно провести з Нацбанком, зазначив Гройсман.

Реклама:

За його словами, такий механізм дасть можливість акумулювати на автодорожні роботи у 2,5 разу більше ресурсу, ніж це було минулого року.

Орієнтовно загальна сума з урахуванням ресурсу від репрофайлінгу сягне близько 35 млрд грн, зазначив Гройсман.

"Це достатньо відчутний обсяг для країни, держава одразу зітхне новою якістю доріг. І головне – логістика", – зазначив він.

На сьогодні визначено три джерела фінансування будівництва доріг, зокрема передбачені у Державному бюджеті та кошти міжнародних фінансових організацій, повідомив прем'єр-міністр.

"Питання доріг має надважливе значення. Поєднання торговельних коридорів з морськими портами дасть можливість відігравати значну роль у переміщенні товарів", – наголосив Гройсман.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: