Shell закриває родовище, яке дало назву сорту нафти Brent

Середа, 8 лютого 2017, 20:48

Shell оголосила про початок підготовки закриття британського родовища Brent, яке дало назву однойменному сорту нафти.

Про це повідомляється в прес-релізі компанії, передає агентство Vestifinance.

Дочірня компанія Shell UK Limited починає 60-денні консультації з громадськістю щодо виведення з експлуатації нафтового і газового родовища Brent в Північному морі.

На родовищі Brent, розташованому 115 милях на північний схід від Шетландських островів, з моменту початку розробки в 1976 році видобули близько 3 млрд барелів нафтового еквівалента, що становить майже 10% виробництва Великобританії.

Реклама:

До бюджету країни надійшло понад 20 млрд фунтів стерлінгів податкових надходжень.

На піку видобутку в 1982 році на родовищі видобувалося понад 500 тисяч барелів на день. Цього було достатньо, щоб забезпечити енергією близько половини всіх будинків в Великобританії в цьому році.

Виробництво на платформі Brent Delta припинилося в 2011 році, Brent Alpha і Brent Bravo - в листопаді 2014 року. Видобуток на платформі Brent Charlie триватиме протягом кількох наступних років.

Програма виведення з експлуатації родовища Brent рекомендує, щоб були демонтовані понад 124 тисяч тонн верхніх сталевих конструкцій на платформах Brent, як і сміття, що лежить на морському дні, і масло в контейнерах.

Три базові структури - фундамент, грунт в контейнерах і буровий шлам - пропонується залишити на місці. Також запропоновані варіанти виведення з експлуатації 28 трубопроводів, з'єднаних з полем Brent.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!