Суд Англії схвалив реструктуризацію зобов'язань "Метінвесту"

Середа, 8 лютого 2017, 19:05

Високий суд Англії та Уельсу схвалив реструктуризацію зобов'язань міжнародної вертикально-інтегрованої гірничо-металургійної групи "Метінвест" перед утримувачами єврооблігацій та банками-кредиторами.

Про це йдеться у повідомленні холдингової компанії групи Metinvest B. V. на веб-сайті Ірландській фондовій біржі.

Згідно з повідомленням, вона вже повідомила власників єврооблігацій про вступ у силу досягнутих раніше домовленостей щодо умов реструктуризації.

Банки-кредитори будуть повідомлені про це найближчим часом.

Реклама:

Як повідомлялося раніше, Metinvest очікує, що реструктуризацію буде імплементовано приблизно через три тижні після цього слухання.

"Метінвест" наприкінці грудня 2016 року звернувся до власників єврооблігацій і банкам-кредиторам, що надали передекспортне фінансування, з пропозицією конвертувати всі облігації в єдиний випуск єврооблігацій, і всі кредити за передекспортним фінансуванням – в одну кредитну лінію.

Компанія, зокрема, пропонує об'єднати всі три випуски єврооблігацій: з погашенням у 2016 році, з погашенням у 2017 році і з погашенням в 2018 році, в єдиний випуск єврооблігацій з терміном обігу до 31 грудня 2021 року, а також чотири синдиковані кредитні лінії з передекспортного фінансування – в одну кредитну лінію.

Станом на 30 листопада 2016 року загальна заборгованість за цими інструментами перед кредиторами становила 2,29 млрд доларів.

Високий суд Англії на засіданні 17 січня дозволив Metinvest B. V. скликати окремі збори власників облігацій і кредиторів з передекспортного фінансування щодо реструктуризації зобов'язань перед ними.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: