Україна і США підписали договір щодо податкової співпраці

Вівторок, 7 лютого 2017, 16:16

Україна і США підписали угоду про виконання податкових вимог щодо іноземних рахунків.

Відповідна угода була підписана міністром фінансів Олександром Данилюком і послом США в Україні Марі Йовановичем, передають "Українські новини".

Угода між урядами України і США передбачає покращення виконання податкових правил і застосування положень закону США "Про податкові вимоги до іноземних рахунків" (FATCA).

"Ця угода є важливим елементом в широкому спектрі нашої співпраці з США, вона дозволяє зменшити можливості для фінансових махінацій, сприяти обміну інформацією та досвідом між Україною та США, а також посилити наше партнерство зі Сполученими Штатами", - сказав Данилюк.

Реклама:

Йованович, в свою чергу, висловила надію на подальшу співпрацю з Україною в імплеменатціі даної угоди.

Так, фінансові установи держав-партнерів будуть звільнятися від примусового утримання податку з платежів від інших податкових агентів, від виконання вимоги утримання податку з транзитних платежів на адресу інших фінансових установ всередині держави-партнера або іншої держави-партнера.

Крім того, також вони будуть звільнені від виконання вимоги закривати рахунок, власник якого не виконує вимоги FATCA, і від примусового утримання податку в розмірі 30% з платежів на адресу таких власників рахунків.

Збір інформації для податкового органу США буде здійснюватися централізовано державним органом з дотриманням вимог українського законодавства і передаватися в податковий орган США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: