ЄС закликає Раду ухвалити закон про держконтроль харчових продуктів

Вівторок, 7 лютого 2017, 12:38

Представництво ЄС вітає рішення Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин схвалити законопроект "Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин" для розгляду у другому читанні та остаточного ухвалення.

Про це йдеться у відповіді Представництва ЄС на запит від Європейської правди.

"Цей законопроект було розроблено на основі норм європейського права, що визначають засадничі принципи та вимоги у цій галузі. Державні інспектори беруть їх до уваги, коли здійснюють контроль за дотриманням законодавства у сфері харчових продуктів, а також  здоров'я та благополуччя тварин. Ухвалення та імплементація цього законопроекту забезпечать наближення української системи контролю продуктів харчування до тієї, що діє у Європейському Союзі", - зазначається у відповіді.

У Представництві відзначають, що український бізнес у галузі харчування також виграє від ухвалення цього законопроекту. Довіра до системи контролю харчових продуктів зміцниться, тому українські виробники харчових продуктів матимуть більше можливостей для експорту на зовнішні ринки.

Реклама:

"Таким чином, ухвалення цього законопроекту дозволить Україні отримувати ще більше переваг від Угоди про глибоку та всеохопну зону вільної торгівлі. Верховна Рада розглядатиме законопроект цього тижня та голосуватиме за нього у другому читанні. Представництво ЄС чекає на остаточне його ухвалення, адже це одне із зобов’язань України згідно з Угодою про Асоціацію", - йдеться у відповіді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!