"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Данилюк попросить НАБУ перевірити, за які гроші Насіров їздив на інавгурацію Трампа

Понеділок, 6 лютого 2017, 13:33

Міністр фінансів Олександр Данилюк хоче звернутися до НАЗК та НАБУ з проханням перевірити, чому і за який кошт голова ДФС Роман Насіров відвідував інавгурацію президента США.

Про це він заявив на прес-конференції.

"Після того, як ми провели важкий закон через Верховну Раду, і саме зараз час його впроваджувати, де знаходиться голова Фіскальної служби?  - в Америці. Замість того, щоб реалізовувати те завдання, як ми поставили (Мінфін, Уряд, ВР, - ЕП.) він займається самопіаром", - наголосив Данилюк.

Реклама:

Більше того, за словами міністра, Насіров поїхав у відпустку не погодивши це з міністром фінансів, який координує його діяльність, а також прем'єр-міністром України.

"Це є вимога законодавства. Це грубе порушення", - підкреслив глава Мінфіну.

За словами Данилюка, в тому, що Насіров поїхав на інавгурацію президента США Дональда Трампа немає нічого поганого, але міністр занепокоєний чому саме керівник ДФС туди був запрошений і на які кошти.

"Він поїхав на інавгурацію президента США, в цьому немає нічого поганого, але це досить недешеве задоволення. Там де він був, коштує приблизно 250 тисяч доларів. Немаленька сума, чи заделарована вона? Потрібно простежити", - заявив Данилюк.

"А якщо ні, то потрібно запитати... Може, це подарунок, може, послуга. Якщо його запрошують на такі заходи безкоштовно, то я повинен сказати, що законодавство забороняє приймати такі подарунки та послуги. На цьому туризм не закінчився. Потрібно ж було ще поснідати. Відповідно до закону, як координуючий міністр, я повинен звернутися до НАЗК та НАБУ для аналізу цієї ситуації", – сказав він.

"Через те, що головою ДФС не були виконані мої доручення, а також не погодженість зі мною щодо відсутності на робочому місці, я ініціював до Кабінету міністрів притягнення Насірова до дисциплінарної відповідальності. Якщо не буде зроблено ніяких висновків, то друга догана – це звільнення", - підсумував Данилюк.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: