"Укравтодор" скасував контроль над держзакупівлями в регіонах

Вівторок, 28 лютого 2017, 17:38

Глава "Укравтодору" Славомир Новак скасував контроль над проведенням державних закупівель за системою ProZorro службами автомобільних доріг в областях.

Це випливає з листа Новака керівникам обласних служб автодоріг, копію якого мають у своєму розпорядженні Українські Новини.

"Державне агентство автомобільних доріг України повідомляє наступне. Окреме доручення "Укравтодору" від 27.07.2016 №208-ОД про введення системи електронних закупівель відповідно до закону "Про державні закупівлі" втрачає силу", - йдеться в листі.

Окреме доручення №208, копія якого також є у розпорядженні агентства, було введено для забезпечення прозорості і відкритості проведення закупівель і запобігання корупції та зловживань при проведенні процедур.

Реклама:

Зокрема, документом встановлювалася норма, згідно з якою замовник повинен був погоджувати умови проведення закупівель з "Укравтодором" і був зобов'язаний проводити їх з використанням системи ProZorro, навіть якщо сума закупівлі знаходиться в межах 50-200 тис. гривень.

Закон встановлює не обов'язок, а лише право використовувати електронну систему для допорогових закупівель з публікацією звіту про їх проведення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: