"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Приватбанк проігнорував черговий платіж за євробондами

Вівторок, 28 лютого 2017, 15:12

Приватбанк проігнорував виплату 23 лютого 40 млн доларів в рамках погашення єврооблігацій на 200 млн доларів з терміном обігу до січня 2018 року.

Про це йдеться в повідомленні компанії-емітента цінних паперів - UK SPV Credit Finance plc (Великобританія) на веб-сайті Лондонської фондової біржі (LSE), пише Інтерфакс-Україна.

Згідно з повідомленням, банк не перерахував їй ніяких коштів, відповідно вона також не може що-небудь перерахувати власникам цінних паперів.

З будь-яких питань з цього приводу компанія рекомендує звертатися до довірителя (трасті) з цінних паперів - Deutsche Trustee Company Limited.

Реклама:

Як повідомлялося, в рамках націоналізації Приватбанку його зобов'язання перед спеціально створеною британською компанією (SPV) - емітентом єврооблігацій - підлягали процедурі bail-in і були обмінені на акції додаткової емісії банку.

Потім ФГВФО, який ввів тимчасову адміністрацію у фінустанову, продав все його акції державі за 1 грн.

Йдеться про три випуски єврооблігацій: на 175 млн доларів за ставкою 10,875% з погашенням 28 лютого 2018 року, на 200 млн доларів за ставкою 10,25% з погашенням 23 січня 2018 року, з яких 40 млн доларів було погашено в серпні 2016 року, а також на 220 млн доларів за ставкою 11% (облігації субординованого боргу) з погашенням в 2021 році.

Емітентом єврооблігацій з погашенням в січні і лютому 2018 року, прийшло зареєстроване в Великобританії спеціальне підприємство (special purpose vehicle, SPV) UK SPV Credit Finance plc.

Єврооблігації з погашенням в 2021 році були емітовані через ICBC Standard Bank Plc (Велікобрітарія), однак під час їх реструктуризації цей борг був переоформлений на UK SPV Credit Finance plc.

Після націоналізації Приватбанку компанія-емітент цінних паперів залишилася в його власності.

Умови емісії єврооблігацій з погашенням в 2018 році припускають, що в разі визнання банку неплатоспроможним він переходить під управління ФГВФО.

Фонд призначає в банк тимчасового адміністратора, уповноваженого на будь-які дії для відновлення платоспроможності банку.

Тримачі євробондів Приватбанку, що володіють різними випусками цінних паперів на загальну суму понад 120 млн, в кінці грудня 2016 року об'єдналися в спеціальний комітет для спільного захисту своїх прав та інтересів.

До комітету входять п'ять фондів, в тому числі британські, американські і швейцарські. Тримачі мають намір оскаржити в Лондонському міжнародному арбітражному суді (London Court of International Arbitration) примусовий обмін їх цінних паперів на акції додаткової емісії банку і таким чином розраховують отримати в якості компенсації своїх інвестицій іноземні активи банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!