"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гройсман: За блокаду заплатять звичайні українці

Вівторок, 28 лютого 2017, 15:00

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман розповів, яких збитків зазнає Україна через торгівельну блокаду ОРДЛО і хто за це заплатить.

Про це він заявив на нараді в Кабінеті міністрів.

За словами прем'єра, через блокаду економіка України несе мільярдні збитки.

"Якщо ці мільярдні втрати лягають на бюджет, це хто сплачує? Кожен український громадянин. І кожен українець щось недоотримає від цієї блокади", - наголосив прем'єр.

Реклама:

Він повідомив, що уряд вже ухвалив низку рішень для мінімізації негативних наслідків блокади, проте ситуація набула критичного стану, і кабмін збирається вживати нових заходів.

"Сьогодні маємо вже критичну ситуацію в металургійному комплексі й для України в цілому. Тож ми будемо робити інші кроки, тут без варіантів", - підкреслив голова уряду.

Гройсман зазначив, що за блокадою стоять політики, які, називаючи себе європейцями, насправді намагаються розколоти Україну "на князівства".

"Ваша блокада позитивно впливає на Росію і негативно – на Україну", - звернувся він до організаторів перекриття торгівельних шляхів.

Як повідомлялося, штаб блокади ОРДЛО відмовився вести переговори з Володимиром Гройсманом і заявив про плани розширити географію блокади.

16 грудня 2016 року бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

26 грудня вони оголосили про початок блокади. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

25 січня 2017 року люди в камуфляжі –  "ветерани АТО" і окремі народні депутати – заблокували ділянку залізниці в Луганській області, поліція порушила справу за цим фактом.

Блокада призвела до дефіциту антрацитового вугілля – 15 лютого в Україні запроваджено надзвичайні заходи у сфері енергетики.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!