"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту знижуються після зростання напередодні

П'ятниця, 24 лютого 2017, 17:52

Ціни на нафту продовжують знижуватися на торгах в п'ятницю після істотного підйому напередодні.

Про це свідчать дані торгів, передає "Інтерфакс-Україна".

Вартість квітневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 17:00 знизилася на 0,36 долара (0,64%) до 56,22 долара за барель.

Квітневі ф'ючерси на нафту WTI в ході торгів на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) подешевшали до цього часу на 0,24 долара (0,44%) - до 54,21 долара за барель.

Реклама:

У четвер ціни на нафту Brent і WTI зросли відповідно на 1,3% і 1,6% після публікації даних Міненерго США, що вказали на менш істотне, ніж очікувалося, підвищення запасів нафти в країні за минулий тиждень.

Комерційні запаси нафти в США минулого тижня зросли на 564 тисяч барелів і досягли 518,683 млн барелів, повідомило в четвер міністерство енергетики країни. Опитані The Wall Street Journal аналітики в середньому прогнозували підвищення на 3,4 млн барелів.

Менш значне, ніж очікувалося, збільшення запасів нафти в США обумовлено, головним чином, різким зменшенням імпорту нафти країною.

Це, ймовірно, є сигналом того, що скорочення видобутку нафтовидобувними державами починає позначатися на ринку, відзначають експерти.

Дані Міненерго США також вказали на зростання видобутку нафти в країні минулого тижня до максимального рівня з квітня 2016 року - 9 млн барелів на добу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!