НАБУ оголосило в розшук фігуранта справи Онищенка

Четвер, 23 лютого 2017, 17:14

16 лютого 2017 року НАБУ оголосило в розшук екс-директора ТОВ "Надра Геоцентр" та екс-виконавчого директора ТОВ "Карпатнадраінвест" Сергія Свіченка.

Про це йдеться у повідомленні НАБУ.

Як відомо, Свіченка детективи НАБУ затримали 28 червня 2016 року при спробі перетину кордону з Росією за підозрою у скоєнні злочину, кваліфікованого ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 205 Кримінального кодексу України.

1 липня 2016 року до Солом’янського районного суду столиці скеровано подання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Реклама:

Однак, незважаючи на той факт, що Свіченко вже намагався залишити територію України, суддя Калініченко ухвалила рішення про обрання йому запобіжного заходу у вигляді застави в розмірі 5 млн грн з обов’язком носити електронний засіб контролю та не покидати постійне місце проживання.

Свіченко на депозитний рахунок суду визначений розмір застави не вніс, тому до Солом’янського районного суду скеровано клопотання НАБУ і САП про зміну запобіжного заходу на тримання його під вартою.

За результатами його розгляду слідчим суддею Бобровником відмовлено у триманні підозрюваного під вартою та винесено ухвалу про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту з обов’язком носити електронний засіб контролю.

З огляду на той факт, що, відповідно до ч. 6 ст. 181 Кримінального процесуального кодексу України, сукупний строк тримання особи під домашнім арештом під час досудового розслідування не може перевищувати шести місяців, а обрати до особи два запобіжних заходи одразу неможливо, необхідно було дочекатись закінчення строку домашнього арешту, щоб клопотати про інший запобіжний захід.

8 лютого 2017 року детективи НАБУ та прокурори САП спрямували до суду клопотання про обрання та застосування запобіжного заходу у вигляді застави розміром 50 млн грн з обов’язком носити електронний засіб контролю.

Наступного дня слідчим суддею обрано запобіжний захід у вигляді застави розміром 20 млн грн з обов’язком носити електронний засіб контролю з моменту внесення застави.

Заставу, яку мали внести впродовж п’яти днів, не внесли. Водночас Національна Поліція повідомила, що не має в наявності засобів контролю.

Згідно з показами дружини Свіченка, 10 лютого він покинув місце постійного проживання. Наразі його місцезнаходження невідоме, зв’язок із ним відсутній.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!