Справа смотрящих "Укрзалізниці" вже півроку стоїть на місці - ЗМІ

Четвер, 23 лютого 2017, 13:30

У Єдиному реєстрі судових рішень немає жодних нових даних про рух кримінального провадження щодо впливових осіб Станіслава Леснікова, Сергія Шута та Владислава Лебедя після того, як була оприлюднена ухвала Шевченківського районного суду Києва від 28 липня 2016 року.

Про це пишуть "Наші гроші".

За даними видання, справа, яку ведуть СБУ та ГПУ, не закрита, однак активні слідчі дії щодо неї не проводяться. З оприлюдненої ухвали відома фабула справи щодо розкрадань в системі "Укрзалізниці".

22 липня 2016 року Служба безпеки обшукала 5 і 4 поверхи будинку по вул. Димитрова, 5б. Йшлося про діяльність "злочинної трійки", інформацію про яку дало ГУ контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.

Реклама:

До трійки, як повідомлялося, входив київський бізнесмен  Станіслав Лесніков, про якого міністр інфраструктури Володимир Омелян нещодавно сказав: "…ним сформована ціла вертикаль із заступників начальників регіональних залізниць, в центральному апараті - заступник з реформування, по боротьбі з корупцією".

Другим значився Сергій Шут - колишній радник в. о. голови правління "Укрзалізниці" та бізнес-партнер Олександра Матковського - двоюрідного брата Владислава Каськіва. Майно низки фірм Шута було арештоване у справі щодо розкрадання 2 млрд гривень у Держінвестпроекті Каськіва.

Третім серед фігурантів провадження є Владислав Лебедь, помічник народного депутата від БПП Сергія Алєксєєва. З часів Януковича і до квітня 2016 року Лебедь очолював ДП "Держпостачання", яке обслуговує Державне управління справами, Кабмін, Верховну Раду. Офіційна адреса "Держпостачання" і є по вул. Димитрова, 5б, де проводились обшуки.

Приводом для обшуку стало кримінальне провадження за статтею "привласнення, розтрата майна".

Як стверджують слідчі, з 1 листопада 2015 року по 1 березня 2016 року службові особи "Південно-Західної залізниці" за попередньою змовою з працівниками фірм "Гудтайм" та "Укрколіямаш" заволоділи 4 млн гривень. "Організаторами злочинного наміру" були Владислав Лебедь, Сергій Шут та Станіслав Лесніков.

Лебедь, Шут та Лєсніков, сказано в судових документах,  систематично складали завідомо неправдиві документи, вносили в них завідомо неправдиві відомості, а також мають корупційні зв’язки з керівниками та власниками ТОВ "Лемтранс транзит" Ріната Ахметова. Тому, коли проводили обшук в офісі Лебедя, обшукали і "Лемтранс".

Також трійка надавала вказівки  в.о. голови правління "Укрзалізниці" Олександру Завгородньому та членам правління залізниці щодо заниження тарифної ставки на користь "Другої вантажної компанії".

Утім, дане розслідування досі не потрапило до суду, а інформація про нього не з’явилася б у судовому реєстрі, якби СБУ не вилучило в офісі Лебедя низку документів та ящик печаток. Фірми, чиє майно вилучили, просили його повернути через суд.

Нагадаємо, Владислав Лебедь був пов’язаний з фірмою "Укррослізинг", яка нещодавно виграла в Києва суд на 2 мільярди гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: