"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фігурант справи Онищенка утік – ЗМІ

Четвер, 23 лютого 2017, 13:00

Фігурант так званої "газової справи" Олександра Онищенка - Сергій Свіченко втік і наразі перебуває у розшуку.

Про це повідомляє журналіст "Наших грошей" із судового засідання, де розглядалося питання стосовно запобіжного заходу іншому підозрюваному.

Колишній директор ТОВ "Надра Геоцентр" і ТОВ "Карпатнадраінвест" Сергій Свіченко перебував шість місяців під домашнім арештом. Відповідно до норм Кримінально-процесуального кодексу, сукупний строк тримання особи під домашнім арештом під час досудового розслідування не може перевищувати шести місяців.

Відтак, детективи НАБУ в лютому подали клопотання про обрання Свіченку нового запобіжного заходу. Суд обрав для нього заставу у розмірі 20 млн грн, яку він повинен був внести протягом п’яти днів. Однак, Сергій Свіченко цього не зробив. І наразі його місце перебування невідоме.

Реклама:

"Українська правда" намагається перевірити цю інформацію.

Як відомо, Свіченко підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна і забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Свіченко влітку 2016-го, коли почалися затримання у справі Онищенка, вже намагався виїхати з України. 28 червня його затримали при спробі перетину кордону з Росією, де в нього є родичі і знайомі.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!