"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Данилюк презентував проект закону про "фінансову поліцію" Мінфіну

Середа, 22 лютого 2017, 19:08

Міністр фінансів Олександр Данилюк на засіданні комітету ВР з питань податкової та митної політики презентував законопроект щодо створення служби фінансових розслідувань.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"За концепцією проекту, служба, що буде створена на заміну податковій міліції, підпорядковуватиметься Міністерству фінансів", - зазначив Данилюк.

"Законопроект щодо створення служби фінансових розслідувань - це важливе рішення, яке треба якомога швидше ухвалити. Створення такої служби необхідне, адже це дозволить посилити боротьбу з фінансовими злочинами проти держави", - сказав міністр.

Реклама:

Він зазначив, що даний законопроект підтримується як громадськістю, так і міжнародною спільнотою.

За словами Данилюка, у новоствореного органу буде 7 територіальних управлінь і близько 3,5 тисяч співробітників, де в центральному апараті буде задіяно близько 700 осіб, а в кожному територіальному управлінні - близько 400.

Данилюк також зазначив, що служба повинна підпорядковуватися Мінфіну.

"Наша мета створити орган, що боротиметься з фінансовими схемами, які завдають державі шкоди на мільярди гривень", - наголосив він.

Водночас, голова Державної фіскальної служби Роман Насіров вважає, що саме Верховна Рада має вирішити, кому підпорядковуватиметься Служба з фінансових розслідувань.

"Кому має підпорядковуватись цей орган (Служба з фінансових розслідувань-ред.) - це  питання, яке повинне вирішуватись парламентом", - сказав він на засіданні комітету ВР.

Раніше глава МВС Арсен Аваков заявляв, що Служба фінрозслідувань повинна акумулювати роботу всіх економічних підрозділів силових структур і знаходиться в підпорядкуванні Кабінету міністрів, але при координації МВС.

Читайте також: Податкова міліція. Давайте, нарешті, попрощаємося!

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: