"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вчені з Disney винайшли спосіб бездротової передачі енергії

Середа, 22 лютого 2017, 12:53

Вчені дослідницького центру Disney Research представили новий метод бездротової передачі енергії - при цьому він настільки ж простий у використанні, як і Wi-Fi.

Про це повідомляє ITC.

Як зазначається, деталі винаходу опублікували в науковому журналі PLOS ONE.

Запропонована дослідниками технологія отримала назву "квазістатичний резонанс в порожнині". Її робота грунтується на безпечній для людини передачі енергії в замкнутому просторі за допомогою однорідного магнітного поля.

Реклама:

"В ході експериментальної демонстрації в спеціально створеній з алюмінієвих конструкцій кімнаті розміром 5х5 метрів - включаючи мідний стовп посередині - вченим вдалося передати до 1,9 кіловат енергії (вистачило для прискореної зарядки батареї цілого електрокара або, наприклад, для одночасної зарядки 320 мобільних пристроїв). ККД установки при цьому коливався від 40% до 95%", - йдеться у повідомленні.

 

Відзначається, що технологія QSCR може бути використана як в затишній домашній вітальні, так і в гаражі або великому складі. 

Для бездротової зарядки також підійдуть, наприклад, модульні панелі з струмопровідних матеріалів або ж просто стіни, вкриті фарбою, яка проводить струм, пише видання.

Особливу увагу вчені приділили питанням безпеки, запевнивши, що їх спосіб передачі енергії по повітрю не представляє ніякої загрози для здоров'я людини і будь-яких інших живих істот.

За словами вчених, їх технологія не дорога і може бути легко налагоджена на комерційний випуск. Однак про те, як скоро QSTR з'явиться на ринку, дослідники поки сказали.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!