На початку року споживчі настрої українців погіршилися

Вівторок, 21 лютого 2017, 14:32

У січні 2017 року споживчі настрої українців погіршилися: індекс споживчих настроїв становив 53,7, що на 3,4 п. менше за показник попереднього місяця.

Про це свідчать дані дослідження споживчих настроїв в Україні, яке щомісяця здійснює GfK Ukraine.

Згідно з прес-релізом, найсуттєвіших змін зазнали індекси доцільності великих покупок та індекс поточного становища.

Індекс поточного становища зменшився на 5,4 п. і сягнув позначки 48. Індекс економічних очікувань зменшився на 2,1 п., склавши у січні 57,5.

Реклама:

Складові цього індексу змінилися наступним чином:індекс очікуваних змін особистого матеріального становища (х2) скоротився на 2 п. та дорівнює 55,3.

У січні поліпшилися очікування українців щодо ситуації з безробіттям: індекс очікуваної динаміки безробіття встановився на позначці 141,8, що менше за показник грудня на 3,4 п. Індекс інфляційних очікувань становив 189,6, що на 3,3 п. вище, ніж у грудні.

Очікування українців щодо курсу гривні впродовж найближчих 3 місяців погіршилися: індекс девальваційних очікувань збільшився на 5,2 п. - до значення 163,7.

"Після сильного зростання у грудні індекс споживчих настроїв зменшився у січні 2017 року. Проте його значення є вищим, ніж у січні минулого року", - коментують аналітики GfK Ukraine.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: