Гібралтар заарештував супер'яхту російського мільярдера через борги

Вівторок, 21 лютого 2017, 13:34

Гібралтар через борги заарештував одну з найбільших яхт у світі, яка належить російському мільярдеру Андрію Мельниченку.

Про це пише ВВС.

Німецький суднобудівник заявив, що йому досі винні 16,3 мільйона доларів за неї. Через ці звинувачення Sailing Yacht A росіянина Андрія Мельниченка з середи утримують у Гібралтарі.

Зареєстроване на Бермудських островах судно, яке збудувала компанія "Нобіскруг", залишило верф у північній Німеччині два тижні тому.

Реклама:

Вона має 143 метри у довжину та три щогли, головна з яких - висотою 100 метрів. Супер'яхта тоннажем 12,6 може коштувати близько 400 мільйонів євро.

 

У компанії "Нобіскруг" вказали, що яхта має підводне панорамне вікно, гібридну дизель-електричну силову установку та найсучаснішу навігаційну систему. Її розробив дизайнер Філіпп Старк.

Представник суду Гібралтару повідомив, що судно перебуває під арештом.

 

Представники влади Гібралтару розповіли, що "більшість арештованих суден продають на спеціальних аукціонах протягом шести-восьми тижнів з часу підтвердження боргової вимоги судом".

У заяві влади вказано, що на борту перебуватимуть два охоронці, щоб уберегти яхту. Також у заяві вказано, що екіпаж яхти, який мусить перебувати на борту, забезпечують усім необхідним, включно з провізією та водою. Хоча члени екіпажу можуть мати деякий час для виходу на берег.

Мельниченко, великий бізнесмен з активами у хімічній, добувній та енергетичний сферах, має статки у 13,2 мільярда доларів, вказує Forbes.

Він також має 5,5-тонну супер'яхту Motor Yacht A, яка, за даними ЗМІ, виставлена на продаж та перебуває у Лондоні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: