Аваков заявив, що й без блокади залізниця не запрацює через вибух

Понеділок, 20 лютого 2017, 15:08

На окупованій частині Луганської області підірвали залізничну колію, тому навіть у випадку зняття блокади поставки неможливі.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Цієї інформації не було у ЗМІ, але вона дуже показова. Два дні тому (до моменту дачі інтерв'ю – ред.) на окупованій території Луганської області, за 5 кілометрів від нашого "кордону", була підірвано залізничну колію. Тож навіть якщо ми зараз знімемо блокаду й вирішимо возити наше вугілля, то луганську гілку вони вже підірвали", – сказав він.

"Повертаючись до блокади. Це хто придумав у мороз починати таку акцію? Це так зручно, тому що потрапляє під річницю Майдану? Вважаю, що це лише політичні амбіції. І все", – додав Аваков.

Реклама:

За його словами, "у нас блокада перетворилася в суперпіар для окремих політичних кар'єр"

"Я розумію, проти кого можна й потрібно застосовувати силу, а проти кого – переконання доти, доки протестувальники не переходять допустиму законом межу. Ось вам відповідь на спекуляції, що "оточили й будуть стріляти в чесних патріотів", – сказав Аваков із приводу можливості силового варіанта вирішення ситуації.

Міністр заявив, що його завдання – не допустити провокацій.

 

"У цілому ж вважаю, що цей процес треба розв’язати винятково у сфері публічної комунікації", – сказав Аваков.

"Упевнений, що будуть з'являтися ті, хто спробує загострити ситуацію, будуть провокувати, щоб їх побили", – додав він.

Голова МВС запевнив: "Жодні автомобільні дороги я не дозволю блокувати! Тому що це не гра, не амбіції, це комунікація між нашими позиціями в бойовій зоні".

"Право сили в цій країні є лише в уповноважених державних органів", – наголосив він.

На думку міністра внутрішніх справ, потрібно виробити стратегічну лінію в енергетиці, а заяви низки облрад на підтримку блокади можуть бути спробою попіаритися чи відволікти громадськість – наприклад, від "сміттєвого" скандалу у Львові.

"Ми що, знову хочемо повернутися в ситуацію поділу України по областях?", – поцікавився Аваков.

Він не вважає, що залишити людей без роботи – це "звільнити Донбас", а зупинити Коксохім і Маріупольські меткомбінати – геройство.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!