"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінсоцполітики перерахує субсидії через подорожчання електроенергії

Понеділок, 20 лютого 2017, 13:12

У березні 2017 року буде проведено перерахунок розміру субсидії для всіх її отримувачів у зв’язку із плановим підвищенням цін на електроенергію.

Про це йдеться в урядовій постанові № 848.

Як зазначається, субсидіантам, яким рахунок за опалення теплопостачальні підприємства формують за нормою із врахуванням фактичної температури зовнішнього повітря, буде компенсовано різницю, обумовлену зміною тарифу за тепло.

Відповідно до документу, у даному випадку перерахунок субсидій здійснюється органами соціального захисту населення автоматично після завершення опалювального сезону без додаткового звернення громадян.

Реклама:

"До прикладу, субсидію було призначено виходячи з тарифу на тепло у жовтні 29, 065 гривень за квадратний метр опалювальної площі. У грудні та січні тарифи відповідно становили 31,43 грн./кв.м та 37,27 грн./кв.м. – різницю в кінці опалювального сезону держава компенсує у вигляді перерахунку розміру субсидії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, доплата проводитиметься через особові рахунки громадян у теплопостачальних організаціях, які зобов’язані за результатами опалювального сезону зробити перерахунок і відобразити всю необхідну інформацію у платіжці.

"У всіх інших випадках, у разі зростання тарифів на той чи інший вид комунальних послуг, на який надається субсидія, перерахунок розміру безповоротної державної допомоги здійснюється з моменту змін", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: