Кутовий: Вимога МВФ може прискорити приватизацію "Укрспирту"

Четвер, 2 лютого 2017, 17:58

Вимога Міжнародного валютного фонду щодо закону про демонополізацію спиртової галузі може пришвидшити процес приватизації "Укрспирту".

Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий, коментуючи питання часових термінів приватизації "Укрспирту", повідомляє прес-служба міністра.

"Є вимога МВФ, щоб закон про приватизацію і демонополізацію галузі був проголосований у пакеті законопроектів, що передбачаються в рамках програми співпраці з МВФ. Це вселяє в мене надію, що закон буде внесений на порядок денний Ради досить швидко", – зазначив Кутовий.

Міністр зауважив, що закон вже кілька разів планувалось внести до порядку денного сесії, та жодного разу це питання не набирало більше 200 голосів. Тому спрогнозувати, коли саме "Укрспирт" буде приватизовано, доволі складно.

Реклама:

"У цьому законі ми заклали положення, що до кінця 2017 року галузь має бути приватизована. Але важливе питання – коли цей закон буде проголосований? Якщо він буде проголосований у лютому, то в нас є вікно можливостей зробити підготовку, передачу, залучити юристів, аудиторів для здійснення процесу. Але якщо у грудні, то вже вибачте. Усе залежить від того, скільки в нас є часу, щоб провести підготовчу роботу, внутрішню", – повідомив очільник Мінагрополітики.

Кутовий переконаний, що розроблений закон дає можливість провести приватизацію ефективно як у контексті майбутньої роботи галузі, так і в контексті стартового етапу, коли держава зможе позичати якісь додаткові кошти, щоб розвивати економіку.

"Я за демонополізацію, приватизацію цього підприємства і сподіваюся, що це принесе додаткові мільярди гривень надходжень до державного бюджету", – наголосив міністр.

Раніше Кутовий в інтерв'ю ЕП заявив, що компанії з Америка, Канади та Кувейту зацікавленні в придбанні українських спиртзаводів.

Крім того, Кутовий нагадав, що на комітеті був презентований законопроект щодо продажу "Укрспирту".

Нагадаємо, законопроектом передбачається поділ заводів "Укрспирту" на дві групи: спиртову та лікеро-горілчану продукцію.

В першу групу увійдуть активи, за потужності яких учасники приватизації запропонували максимальну ціну, сумарна річна потужність яких не перевищує 19 млн дал. Передбачається, що Фонд держмайна складе перелік заводів, ціна приватизації яких буде найвищою в порівнянні з іншими активами.

До другої групи увійдуть всі інші заводи.

Раніше глава Фонду державного майна Ігор Білоус заявив, що приватизація ДП "Укрспирт" може відбутися до кінця 2016 року.

Чистий прибуток "Укрспирту" за 2015 рік становив 16 млн грн проти чистого збитку в понад 500 млн грн за 2014 рік.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: