Білл Гейтс запропонував обкласти податками працю роботів

Субота, 18 лютого 2017, 12:50

Засновник Microsoft, мільярдер Білл Гейтс запропонував оподатковувати працю роботів, що замінюють людину на виробництві.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Quartz, пише РБК.

"Зараз, якщо працівник-людина отримує 50 тис. дол. працюючи на фабриці, то його дохід оподатковується і ви отримуєте прибутковий податок, соціальний податок та інші виплати. Якщо цю ж роботу робить робот, то ми могли б подумати про те, щоб обкласти праця робота на тому ж рівні", - вважає Гейтс.

За словами Гейтса, уряди повинні бути готові до того, що заміщення багатьох робочих місць у багатьох сферах бізнесу роботами буде відбуватися практично одночасно. Мільярдер вважає, що податкова політика - кращий засіб для регулювання цього процесу.

Реклама:

Гейтс вважає, що отримані від оподаткування роботів кошти потрібно витрачати на допомогу малозабезпеченим, які втратили роботу і дітям з обмеженими можливостями.

Крім того, зібрані з роботів податки підуть на охорону здоров'я, розвиток інфраструктури та правоохоронних органів, а також перекваліфікації співробітників, які втратили роботу.

Раніше в лютому Європарламент відхилив пропозицію ввести податки на роботів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: