Посли країн G7 закликали припинити блокаду поставок вугілля на Донбасі

Субота, 18 лютого 2017, 09:59

Посли країн Великої сімки закликали припинити блокування лінії зіткнення на Донбасі, а український уряд - провести необхідні реформи для гарантування енергетичної безпеки країни.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на поширену посольством Італії заяву послів.

"Уряду необхідно модернізувати заводи і провести важливі реформи для гарантування довгострокової безпеки енергопостачання країни", - йдеться в заяві.

Посли у своїй заяві також наголосили, що блокада транспортного сполучення загрожує енергетичній безпеці мільйонів громадян і закликали всі залучені до блокування поставок вугілля з неконтрольованих Києву районів Донецької та Луганської областей сторони розблокувати залізничні колії та автомобільні дороги для здійснення легальної торгівлі.

Реклама:
 

Також дипломати відзначили необхідність українській владі забезпечити прозору і законну систему поставок енергоресурсів, а також зміцнити впевненість суспільства в тому, що комунальні підприємства експлуатуються на благо суспільства.

Як відомо, у Європейському Союзі закликали припинити блокаду залізничного сполучення на Донбасі, яка може призвести до енергетичної кризи, що вплине на людей по обидва боки від лінії розмежування.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!