Кабмін повинен визначитися з долею податкової міліції - Насіров

П'ятниця, 17 лютого 2017, 15:01 -

Кабінету міністрів необхідно визначитися з долею податкової міліції.

Про це у коментарі кореспонденту ЕП повідомив глава ДФС Роман Насіров.

"Податкова міліція - не важливо в складі ДФС або поза ним - це орган Кабінету міністрів. І Кабміну вирішувати, вона буде, або її не буде, або вона буде в будь-якому іншому вигляді", - повідомив Насіров.

На сьогоднішній день, за його словами, податкова міліція функціонує відповідно до законодавства, яке передбачає, що вона повинна працювати до моменту створення нового органу.

Реклама:

"Кабміну вирішувати. Нехай Мін'юст дасть офіційний висновок", - сказав глава ДФС.

Насиров допускає, що питання про виправлення "технічної помилки" з приводу ліквідації податкової міліції буде знову підніматися в Верховній Раді на наступному тижні.

На питання про те, на якому етапі доопрацювання законопроекту Мінфіну про фінполіцію Насіров повідомив, що тиждень тому в Кабміні була нарада з приводу реформи податкової міліції.

"Прем'єр-міністр доручив Мінфіну створити робочу групу і відпрацювати концепцію створення служби фінансових розслідувань. Або, можливо, цей орган буде називатися якось по-іншому. Після цього прем'єр доручив написати законопроект. Термін на виконання цього завдання - два тижні", - зазначив Насіров.

"Мінфін говорить, що все готово і відпрацьовано, хоча я чув, що представники силових органів, які входять в цю групу, дуже здивовані з цього приводу", - зазначив Насиров.

За словами глави ДФС, важливо розуміти, якою буде структура нового органу, які зміни в КПК потрібно вносити, як будуть формуватися і працювати територіальні підрозділи нового відомства.

"Я пропонував, щоб законодавчим оформленням функцій нового органу і його взаємодією з іншими відомствами зайнявся Мін'юст. Він найбільше розуміється на процесуально-юридичних моментах", - сказав Насіров.

Детальніше читайте у матеріалі: Податкова міліція чи фінансова поліція? Ставки — 3 до 1

Галина Калачова

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: