"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд зареєстрував подання депутатів про скасування земельного мораторію

П'ятниця, 17 лютого 2017, 13:27

Народні депутати Олексій Мушак (БПП) та Віктор Романюк (Народний фронт) зареєстрували в Конституційному Суді подання щодо визнання неконституційним мораторію на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення.

Про це повідомив заступник голови "Української аграрної асоціації" Мар’ян Заблоцький.

Як зазначається, у разі позитивного рішення Конституційного Суду майже 7 млн приватних власників сільськогосподарських підмораторних земель отримають право їх продати, а понад 40 млн українців – купити.

"Конституційне подання щодо конституційності п. 14, 15 розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України підписано 55 народними депутатами при необхідних 45. Розгляд такого подання має відбутися впродовж 6 місяців", - йдеться у повідомленні.

Автори подання вбачають у нормах Земельного кодексу обмеження прав не тільки власників землі, але і всіх громадян України, які мають конституційне право власності на землю, але позбавлені можливості її придбання.

Також мораторієм порушено право на підприємницьку діяльність та достатній життєвий рівень.

Нагадаємо, 6 жовтня Рада прийняла закон про продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель до 1 січня 2018 року.

Реклама:

Раніше "Економічна правда" написала editorial на тему продовження мораторію на продаж землі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: