"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Статутний капітал ПАТ "Укрпошта" становитиме 6,518 мільярда гривень

Четвер, 16 лютого 2017, 18:00

Міністр інфраструктури Володимир Омелян підписав наказ про припинення діяльності УДППЗ "Укрпошта", створення публічного акціонерного товариства "Укрпошта" та затвердив статут компанії.

Про це повідомляє прес-служба Укрпошти.

"Реформування Укрпошти продовжується послідовними кроками. Сьогодні ми завершуємо процес корпоратизації держпідприємства. Створюється публічне акціонерне товариство "Укрпошта", де 100% акцій ПАТ "Укрпошта" належать державі в особі Міністерства інфраструктури України", - сказав Омелян.

За словами генерального директора "Укрпошти" Ігоря Смілянського, створення публічного акціонерного товариства дасть додаткові можливості для розвитку компанії.

Реклама:

"Перетворення в акціонерне товариство – це інструмент створення сучасної прозорої системи корпоративного управління, який дасть можливість забезпечити виконання довгострокових стратегічних планів та залучити міжнародні кредитні ресурси для розвитку компанії", - додав він.

За словами Смілянського, у "Укрпошті" розраховують, що вже найближчим часом з’явиться незалежна Наглядова рада, "яка буде колегіально приймати стратегію і фінансові плани, контролювати та оцінювати роботу топ-менеджменту та забезпечить представництво інтересів нашого акціонера – держави".

Відповідно до наказу міністра ПАТ "Укрпошта" є правонаступником УДППЗ "Укрпошта".

Статутний капітал ПАТ становитиме 6,518 млрд грн  за рахунок майна, переданого державою в особі Міністерства інфраструктури України.

Держава в особі Міністерства інфраструктури України є засновником та єдиним акціонером ПАТ "Укрпошта", який здійснює функції з управління корпоративними правами держави, з кількістю акцій 6,518 млн шт. номінальною вартістю 1000,00 грн. кожна та загальною номінальною вартістю 6,518 млрд грн.

Також буде створена Наглядова рада ПАТ "Укрпошта" у складі 7 членів, 5 з яких становлять незалежні члени (незалежні директори). Кандидати на посаду незалежних членів Наглядової ради обиратимуться через конкурсний відбір, порядок проведення якого визначає Кабінет Міністрів України.

Персональний склад Наглядової ради АТ "Укрпошта" та подання до Міністерства економічного розвитку та торгівлі України інформації про персональний склад Наглядової ради АТ "Укрпошта" буде проведено після затвердження вимог до незалежних членів наглядових рад.

Завершенням процедури реорганізації  УДППЗ "Укрпошта" в ПАТ "Укрпошта" стане проведення державної реєстрації компанії.

Рішення про створення ПАТ "Укрпошта" набуває чинності з 1 березня 2017 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: