До середини березня відключень світла не буде - "Укренерго"

Четвер, 16 лютого 2017, 17:32

Енергосистема України в умовах надзвичайного стану до 15-20 березня зможе стабільно працювати без відключень електроенергії споживачам.

Про це заявив т.в.о. директора "НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук у спеціальному відеозверненні з роз'ясненнями, оприлюдненому в четвер.

"Можемо гарантувати, що при поточному режимі і температурах, які зараз є, до 15-20 березня ніхто не відчує на собі конкретних результатів цього надзвичайного стану", – заявив він.

Ковальчук пояснив, що відстежувати динаміку споживання Україною вугілля можна на сайті Мінпаливенерго та компанії "Укренерго".

Реклама:

Станом на зараз запас антрацитового вугілля на складах великих електростанцій становить понад 800 тисяч тонн, ще більше 100 тисяч тонн – на складах ТЕЦ.

"Цей об'єм в умовах надзвичайного стану означає, що енергосистема Ураїни зможе понад 40 днів пропрацювати в сталому режимі "без якихось знакових подій, які би кінцеві споживачі могли відчути", – зазначив Ковальчук.

"Віялових відключень не буде в принципі. Будуть застосовуватися графіки погодинного відключення і то лише в крайньому випадку", – також заявив т.в.о. директора "НЕК "Укренерго".

За словами Ковальчука, будь-яких відключень можна буде уникнути і після 15 березня, в разі, якщо не тільки підприємства, а й населення зможе обмежити споживання електроенергії в денно-вечірній час на 10%.

Як повідомлялось, 15 лютого Кабмін фактично ввів надзвичайний стан в енергетиці через зниження критичного об'єму вугілля антрацитової групи внаслідок блокади на Донбасі.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: