Голландська компанія почала продаж літаючих автомобілів

Вівторок, 14 лютого 2017, 20:00

Голландська компанія PAL-V запустила в продаж "перший в світі серійний літаючий автомобіль".

Про це пише Медуза.

Як повідомляється, бажаючі можуть вже зараз забронювати місце в черзі на перші машини PAL-V Liberty, які, як очікується, випустять до кінця 2018 року.

 

"Це трансформер, який на землі поводиться, як звичайний автомобіль, але легко висуває лопаті або крила, щоб злетіти", - пише видання.

Реклама:

PAL-V Liberty зовні схожий на триколісну малолітражку, але ззаду у нього складені лопаті несучого гвинта і пропелер. В "повітряному режимі" він схожий на вертоліт, але насправді це автожир, який злітає і сідає, як звичайний літак.

Для розбігу літаючого автомобілю потрібно не менше 180 метрів рівній поверхні, тому зліт і посадка можливі тільки на спеціально підготовлених смугах.

Сама "дешева" комплектація PAL-V Liberty Sport коштує 400 тис дол., але буде доступна тільки після того, як всі 90 преміальних примірників (Pioneer Edition) розпродадуть по 600 тис. дол. за штуку.

Як зазначається, для машин-літаків придумали парашутну рятувальну систему.

Крім того, для управління літаючої машиною потрібно отримувати спеціальні права.

"Адже як тільки автомобіль піднімається в повітря, він перестає бути автомобілем і стає літальним апаратом. А значить керувати ним має право тільки пілот", - пише Медуза.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: